Publicador de continguts


L'OMIC incorpora productes de comerç just a les activitats sobre consum responsable


24 de setembre de 2021

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor té entre les seves funcions la d'educar i formar en consum responsable les persones consumidores en general, i especialment les vulnerables, com són els infants i els joves.

El consum responsable per part de les persones consumidores i usuàries implica un consum conscient, crític, ètic, ecològic i saludable a l'hora de comprar un producte o contractar un servei, perquè aquest consum sigui sostenible i solidari.

Una part important de les activitats és la conscienciació sobre la necessitat de fer un consum respectuós amb el planeta i les persones, en coherència amb els objectius establerts per l'Agenda 2030 i l'Objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) 12 "Producció i consum responsable".

Per a acostar el concepte de consum responsable i de comerç just als alumnes, l'OMIC ha incorporat a les activitats als centres educatius productes de comerç just en col.laboració amb S'Altra Senalla.

El Comerç Just és un sistema comercial alternatiu que es basa en la solidaritat, el diàleg, la transparència i el respecte, i cerca una major equitat en el comerç internacional prestant especial atenció a criteris socials i mediambientals.

A més, aquest tipus de comerç contribueix al desenvolupament sostenible oferint millors condicions comercials i assegurant els drets de productors i treballadors desfavorits.

Si estau interessats a dur a terme una activitat sobre consum responsable podeu fer la reserva al web www.palmaeduca.cat o al web de l'OMIC.

Data darrera modificació: 30 de maig de 2023